Lowe – Hear Me Out

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[singel, Megahype, betyg: 0]

Tredje singeln från Lowes debutalbum “Tenant” heter “Hear Me Out” och är en melankolisk poplåt med stark sång där gitarr, bas och piano skapar en härlig melodi som rycker tag i mig, precis som de tidigare singlarna “The Vanishing” och “Ahead of Our Time”. Detsamma gäller singelns lite lugnare andraspår “Conventional”.

Även om “Hear Me Out” är en väldigt bra låt, är det först från tredje spåret som det blir riktigt intressant. “Hear Me Out [basildon 1981 version]” är en underbar version som precis som det antyds påminner om tidiga Depeche Mode, samtidigt som den har kvar Lowes egna sound. Efter den fullträffen kommer en dansant version av förra singeln, “Ahead of Our Time [rickstrand remix]”, som jag hoppas få höra på dansgolven framöver. Det hela avslutas med “Hear Me Out [sophie rimheden remix]”, med hennes remix lugnt pulserande i högtalarna är det bara att konstatera att Lowe håller hög klass men det är remixarna som är höjdpunkten på den här singeln.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …