Wednesday , February 21 2024

Sixteens – Fendi

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[ep, Hungry Eye Records, betyg: 0]

När jag lyssnar på Sixteens får jag känslan av att jag är tillbaks till början av 80-talet. Soundet på deras Ep “Fendi” är nämligen en slags post-punk, som spelas med med hjälp av analoga synthar. Ett annolunda tilltagande som på visa ställen låter väldigt annorlunda och attraktivt. Som i låten “Figurative Character”, där de lyckas få en perfekt balans mellan sång och beats. Tyvärr går det allt för ofta över styr och det hela känns okontrollerat och oinspirerat. Låten “Fancy Fingers” hade kunnat vara en hit om man bara hade lagt ned lite mer arbete bakom arrangemanget, istället låter man de analoga ljuden vilseleda ens tankar bort från kontexten. Vi bjuds även på ett livespår i låten “Factrix”. Ett väldigt konstigt låtval, om man vill visa upp vad man kan live. “Factrix” är ett intro som är uppbyggt på ett stråkarrangemang och är alldeles vansinnigt tråkig.

Det här en Ep som hade kunnat bli så mycket bättre med lite mer arbete och inspiration.

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Blå – “Rain To You”

Agent Blå från Göteborg har inte bara ett snyggt bandnamn och den perfekta indielooken, utan …