Wednesday , November 29 2023

Run Level Zero – And thus we walked…

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[ep, Memento Materia, betyg: 0]

RLZ följer upp sitt andra album med en åttaspårsmaxi innehållande dels material från Walk the Psycho(path), som underbara “Under the Gun”, samt ett par helt nya låtar. Ep´n And thus we walked släpptes lagom till bandets Europaturné, där man drog runt tillsammans med Assemblage 23 och Rotersand. Besökarna på turnéspelningarna lär inte ha blivit besvikna på de nya låtarna. RLZ följer planen som man lade upp med Walk the Psycho(path); ett ännu tyngre och välproducerat sound.

And thus we walked börjar i ett hett tempo, men avslutas mycket lugnare och i mitt tycke mer intetsägande. Det är alltid lättare att göra uptempolåtar, men i ärlighetens namn är RLZ bäst just då basgången öser på och sångaren, tillika bandets enda medlem, Hans Åkerman skriker ut sin energi. Bäst är förstaspåret “Short Cuts” och svagast är den lugna “CNN of Worms”.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …