Mono Chrome – Collapse and sever

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Cryonica Music/Novamedia(GAS), betyg: 0]

Den här duon består av Clint Sand (cut.rate.box och SYNNACK) och Victoria Lloyd (Claire Voyant och HMB). Deras debutalbum pendlar mellan dansant synthpop och EBM, men blir sällan hårdare eller mer experimentell än vad Donna Summer var på “I feel love” från 1977.
Det är de rena, enkla melodierna, Victorias sång och de repetetiva synthlooparna som utmärker sig vid första lyssningen. När plattan fått ett par vändor till i cd-spelaren kryper detaljer och färgmönster fram som ljusskygga insekter ur ruttna trädstammar. Men särskilt mörkt, farligt eller hotfullt blir det inte. Mono Chrome föredrar att sväva en bit ovanför barken där morgonsolen skiner fridfull. De vill hellre höras på ett turistdisco än nere i källaren på en svettig, sunkig, synthklubb bland gummi- och latexklädda människor med S/M-tendenser. På så vis känns Mono Chrome lite fega. Men å andra sidan, måste allting andas fara, spänning och synd? Ibland fungerar det bra utan. Det är bara det att Mono Chrome gång efter annan är framme och petar i den där ruttna stammen, som om de så gärna vill krypa in under barken ordentligt, men ångrar sig och skyggar för vad de kan finna. På den här plattan når de aldrig dit. Men nästa gång kanske? Jag blir i alla fall spänd på att höra hur de skulle låta om de vågar skita ner nagelbanden och klösa fingertopparna blodiga. Tills dess dansar jag vidare till Collapse And Sever med en tequila sunrise i handen.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …