Thursday , April 25 2024

The Projects – Let’s Get Static

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Track & Field / Border, betyg: 0]

I kategorin konstig gränslös musik går dagens pris till The Projects. Juryn motiverar sitt val med “konstaterandet att djärvheten med vilken The Projects blandar elektroniska, analoga och akustiska instrument, tempon, manlig och kvinnlig sång och stilar som spänner över disco, rock, electronica och funk är helt utan motsvarighet”. Juryn avslutar sin motivering med konstaterandet “Vi förstår ingenting, men ibland är det riktigt bra”.

Det går alltså inte att sätta en etikett på The Projects platta “Let’s Get Static”. Det är brittisk indierock som fått en injection electroclash, eller punkattityd som spätts ut i garderob av yllekoftor. Sötsnälla rockhistorier som “The Empty Hours” och “The Street Under The High Street” varvas med tokenergiska bomber i stil med “The Runner” och kaotiska melodier som i ” Accidents Will Happen”.

Till sist är det bara att konstatera att The Projects inte går att beskriva på ett rättvisande sätt. Dom måste höras och sedan diskuteras. Och först därefter kommer man att inse att dom ändå inte går att beskriva. Sånt är både spännande och uppiggande.

Om Webbmaster

Kolla även

Freddie Wadling och Henrik Cederblom spelar och sjunger sittandes på varsin pall.

Nu släpps tidigare outgivet material med Freddie Wadling!

Freddie Wadling framstår så här sju år efter sin död allt mer som ett unikum …