Loss – No sanity left

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Independent/ Risestar, betyg: 0]

“The band Loss is about pain, brutality and hate. It´s hard, it´s fast, it´s death, it will leave scars in your flesh” står det i pressreleasen till denna trespårsplatta.
Att lämna några ärr i min hud gör de inte. Det är jag alldeles för hårdhudad för. Dessutom har jag hört alldeles för mycket dödsmetal tidigare. Men oavsett vilket så är inte Loss nya dålig på något sätt. Det är hes growl, pang på rödbetan, fläskiga guror och en trummis som ligger på som en rem och smattrar. Ingenting nyskapande således, men fullt kompetent och ett gott hantverk har åstadkommits. Dessutom laddar någon (?) av de bägge gitarristerna – Jan Janson eller Sven Erik Fritiofsson – av några riktigt smakfulla solon i avslutande “No God worth”.
Loss gav tidigare ut sin debut-cd Verdict of Posterity på italienska bolaget Scarlet Records. Senare lämnade sångaren gruppen och har nu ersatts av Matte Andersson, tidigare i Godgory och Graveflowers. Dessutom har bandet Ulf Jansson på bas och Kjell Elmlund på trummor. Det är den uppsättningen som här framför “Pestilent illusion”, “Reverent One” och tidigare nämnda “No God worth”. Har ni således ett intresse för extremmetal av den här typen så låna Loss ett öra vid tillfälle – men akta er så de inte sliter av det.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …