Thursday , February 29 2024

V/A – World Groove

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Putumayo World Music, betyg: 0]

Franska Rouge Rouge skapar lättsam men trevlig kitschpop och tyska 2raumwohnung med intim sång av Inga Humpe får mig snarare att tänka på Frankrike än på Tyskland. Major Boys feat. Aurélia från Frankrike framför jazzig latinopop i småtrevliga “Sous le soleil” och Issa Bagayogo från Mali sjunger med mörk röst om naturföroreningar till ett svängigt komp. Från Kongo och Belgien kommer Zap Mama med sin sångerska Daulne som har en cool, personlig röst och ra

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …