eMiL Jensen – Jag Har Splittrats

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[ep, Adrian/Border, betyg: 0]

eMiL Jensen är svensk mästare i Poetry Slam och har tidigare spelat i bandet Mållgan. Jag Har Splittrats är hans solodebut. Skivan är fylld med vispop med influenser från det svenska 80-talet, såväl Di Leva som Mikael Wiehe. På lätt skånska framför eMiL sina poetiska textrader om manodepressivt leverne, om flykt, om möten och om att vara sjukligt besatt av någon annan. Det är lite eget och därför svårbeskrivet, men jävligt bra. Det är bara att vänta in fullängdaren som kommer i höst.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …