Sunday , December 3 2023

eMiL Jensen – Jag Har Splittrats

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[ep, Adrian/Border, betyg: 0]

eMiL Jensen är svensk mästare i Poetry Slam och har tidigare spelat i bandet Mållgan. Jag Har Splittrats är hans solodebut. Skivan är fylld med vispop med influenser från det svenska 80-talet, såväl Di Leva som Mikael Wiehe. På lätt skånska framför eMiL sina poetiska textrader om manodepressivt leverne, om flykt, om möten och om att vara sjukligt besatt av någon annan. Det är lite eget och därför svårbeskrivet, men jävligt bra. Det är bara att vänta in fullängdaren som kommer i höst.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …