Faultline – Your Love Means Everything

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, EMI, betyg: 0]

Faultline består av engelsmannen David Kosten och ett antal gästvokalister. Debutskivan Your Love Means Everything är onekligen en av de mer behagliga plattorna jag har lyssnat på i år. Hälften av spåren är filmiska instrumentalspår som påminner om fiktiva möten mellan Air och Brian Eno. Dessa låtar är utmärkta, men det är gästvokalisterna som verkligen lyfter skivan. Först skapar Ras B och Vordul Megilah skön triphop-stämning. Sedan kommer Chris Martin (Coldplay) och Michael Stipe (REM) och snyftar sig igenom ett par dramatiska ballader. Artistkavalkaden fortsätter med Joseph Arthur som gör en imponerande tolkning av den gamla Rolling Stones-klassikern “Wild Horses”. Skivans verkliga höjdpunkt inträffar dock när The Flaming Lips tar över mikrofonen och bjuder på skön avantgarde-pop (som ett Roxy Music för 2000-talet).

Your Love Means Everything är en riktigt snygg skiva. Svala elektroniska stycken varvas med varma poplåtar och produktionen känns mer eller mindre tidlös. De utmärkta vokala insatserna ger, i sin tur, plattan en imponerande bredd. Om du uppskattar melankolisk 4AD-pop (som Red House Painters) är det här ett givet köp. Men även om du är notorisk “synthare” (ni utgör troligen majoriteten på Zeros hemsida?) bör du lägga den här gruppen på minnet. Your Love Means Everything är, som redan påpekats, förhållandevis elektronisk – och musikaliskt sett är det verkligen begåvat! Så köp inte den där dunkande futurepop-skivan du gått och sneglat på … prova istället de vackra och stämningsfulla Faultline.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …