Univaque – Converted

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[singel, SSC/Playground, betyg: 0]

När jag intervjuade Univaques sångare Mark för ett par månader sedan berättade han om sin stora förkärlek för “partysynth”. Han nämnde bland annat Silicon Teens skiva Music For Parties som en av sina största inspirationskällor. Detta lyser igenom på Univaques nya singel, “Converted”. Det är en glad och okomplicerad synthpopspärla. Det blippar och bloppar och är allmänt charmigt och smånaivt. Att herrar Enforsen och Malmgren producerat märks, då ljudbilden stundtals låter ganska mycket Elegant Machinery.

Korka upp ett par öl, öppna chipspåsen och förbered ett dansgolv i vardagsrummet. Univaque bjuder på partysynth och det vore dumt att missa dem. Håll även utkik efter fullängdaren Lost In A Maze. Årets partyplatta?

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Vogon Poetry - The Guide

Vogon Poetry – The Guide

Stor igenkänningsfaktor när Vogon Poetry nu är tillbaka med nytt material. Bandet har existerat sedan …