Tuesday , April 16 2024

Wired For Mono – RE: Golden Hits EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, J.Mejsel Records/Sound Pollution Distribution, betyg: 0]

Wired For Mono är ett femmannaband från Stockholm som lirar i samma tradition som tidiga Rolling Stones, The Faces, The Band och Elf med fler. RE: Golden Hits EP innehåller fem spår som samtliga är skrivna av bandmedlemmarna själva:
“Losin´ Street” vars munspel ger låten en bluesig känsla rockar på bra. Schysst refräng och fint klös, samt ett ösigt coda. Bra sväng helt enkelt. “Daybreak” är lite softare och gitarrkompet får mig att tänka på The Kinks och The Who. “Sun Trail” inleds med akustisk gitarr och slide. Låten växer när övriga instrument kommer in, men den lyfter aldrig ordentligt. “Four Wishes” är också en lugnare sak. Här finns dock lyftet i refrängen som jag tycker att “Sun Trail” saknar. Inte alls illa. “Future´s Son” rockar hårt igen och trumdrivet för den framåt. Congas manar på ytterligare och det känns som att se en skogsbrand ta fart och flamma upp. En klart trevlig låt som gärna hade fått vara längre och bli ännu vildare.
Förmodligen är Wired For Mono ett utmärkt liveband. Jag kan tänka mig att de öser på mer hämningslöst på en klubb framför en öldrickande och dansant publik. Vad jag främst saknar hos bandet är större personlighet och lite mer jävlar anamma, men det kommer säkert. På skivan känns det som att Wired For Mono håller tillbaka lite i onödan. Förhoppningsvis blir fullängdaren tuffare, men till dess duger EP´n utmärkt.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …