V/A – Sex & Subversion

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, A Thick Records Document -Thick Records), betyg: 0]

Ett konvolut med nakna rumpor och kvinnobröst i grått, ett citat av Malcolm McLaren och en samlings-cd med sjutton band från Thick Records är vad som ligger framför mig. Upprörande? Nej, inte ens med amerikanska mått mätt och trots skivtiteln och konvolutbilderna så är det här varken en porrplatta eller revolutionerande rockmusik. Däremot finns det en del trevliga låtar här. Bäst tycker jag om punkiga trion Sullen´s inledande bidrag som svänger fräckt med kvinnlig sång och Local H som trots burkigt ljud gör en charmig garagerockare i “Cooler Heads”. Även Blue Meanies egensinniga avantgardepop med blås och The Tossers irländska up-tempo rock fungerar utmärkt. Likaså är Vortis en trevlig bekantskap med sin politiska punkrock. De har halvdan sång men en bra låt och bra framförande .
För övrigt är inte Sex & Subversion kul, så om detta är gräddan av Thick Records band och låtar, är jag inte imponerad. The Methadones, Coldblade, The GC5, Motel Blonde, Tom Daily och Haymarket Riot lirar alla tredje divisionens punk och alternativpop. Skittrista allihop.
Calliope ska ej misstas för det utmärkta italienska progbandet med samma namn. Detta Calliope framför nämligen en experimentell popbagatell här. Bitchy gör en cover på The Clash-låten “White Riot”. Bara det att deras version är sämre än originalet och de övriga fyra framför gladpop, skrammelpop, en akustisk lättglömd sak och så Scott Lucas avslutning med fina “Tangerine”. Mycket ojämnt material här alltså och merparten är tyvärr dynga.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …