Silverine – Silverine

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Irritum Records, betyg: 0]

Silverine är en finsk powertrio som riffar tungt och hårt genom elva spår på sin självbetitlade debutplatta. Trots sitt moderna sound vilar Silverines hårdrock på en bluesbotten, inte minst tack vare sångaren, keyboardisten och kompositören Anssi Tamminens mörka röst, men det finns även en känsla av goth här och var på plattan. I en låt som “Shine” lämnar man formeln och plockar in blås och i “Lose” svänger det ordentligt då bandet höjer tempot. Likaså är “Driven” en snabbare sak, men det blir aldrig någon powermetal av Silverines låtar. Det är de för tunga för. Melodierna är inte direkta, men de kryper sakta fram ju mer man lyssnar och känns rätt starka efter några genomlyssningar. Både “Undefined” och “Change” är växare, men det finns gott om sådana spår på albumet, vilket gör att Silverine får lång livslängd.
För övrigt borde den här plattan tilltala fans av såväl Danzig som de som gillar tyngre goth, obskyr hårdrock från 70-talets begynnelse och de mer hårdrockiga grungebanden som kom på 90-talet. Men även fans av Gov´t Mule borde ha en del att hämta här.
Allt som allt är Silverine en trevlig bekantskap. Med tanke på att det här är deras debutalbum så kan det nog hända mycket intressant med det här bandet framöver och när nu finsk hårdrock och metal har klivit fram så starkt i rampljuset som den har, blir nog även Silverine en angelägenhet för andra än enbart den finska publiken.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …