Saturday , April 20 2024

Ion Dissonance – Breathing Is Irrelevant

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Cacophonous Records, betyg: 0]

Organiserad och strukturerad kaosmusik ifrån ett kanadensiskt hardcoregäng som vrålar ur sig panikångest, går musikalisk bärsärk och gör sitt bästa för att spränga lyssnarens trumhinnor. Låter det kul? Det är det inte. Låter det nyskapande? Det är det inte heller. Finns det folk som gillar sånt här? Tja, det finns de som påstår det i alla fall, men jag tror att de ljuger.
För ärligt talat, vad finns det att uppskatta hos Ion Dissonance? Inga melodier, inget sväng, inga tuffa eller coola riff, inga roliga ljud, inga medryckande rytmer, minimalt utrymme för variationsrikedom, närmast ohörbara texter och dessutom låter alla låtar ungefär likadant.
Men det är klart, tycker man att Pantera lirar för rakt, för snällt och har för gulliga melodier, så är väl det här nästa steg kanske. Personligen avstår jag ifrån att ta det klivet eftersom jag anser att musik ska ge någonting mer än bara en plågsam upplevelse. Och då ska det påpekas att alla som känner mig har uppfattningen att min musiksmak är extremt bred och variationsrik. Men den här dyngan köper jag inte. Det enda som är jobbigare och mer ointressant än att lyssna på Breathing Is Irrelevant måste nämligen vara att själv spela skiten.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …