Thursday , February 29 2024

Cherry Red – The Record

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lionheart Records, betyg: 0]

1976 såg jag Ramones live för första gången. Något år senare såg jag Blondie. Sedan dess har jag har hört hundratals band, influerade av dessa grupper. En bråkdel av dessa har varit bra och minnesvärda. Desto roligare att nästan trettio år senare få Cherry Reds platta i handen. Inte för att tremannabandet låter som kopior av ovannämnda band, men nog får man associationer till dessa. Cherry Red är poppigare än Ramones och punkigare än Blondie. De har dessutom fått ihop en hel radda refrängstarka, svängiga och trevliga låtar på den här plattan. Detta är tonårspop med glimten i ögat och med “ohh la la”-körer som påminner om 70-talets glamrock. Amerikanskan Shanna Smith´s röst är både charmig och personlig, vilket är oerhört viktigt när det gäller den här sortens musik. Dessutom har hon utseendet för sig, så hon kommer säkert att hänga på pojkrumsväggarna i posterformat framöver. Förutom Shanna är det Richard Evenlind som också skriver låtarna och lirar gitarr. Vid trummorna sitter Ethan Luck och vem som lirar bas framgår inte.
Cherry Red har verkligen plockat russinen ur kakan när de har lagt “You got that something” och “The woohoo song” på första singeln, men här finns ytterligare åtta höjdarspår, så fullängdaren är nödvändig att ha. Däremot fattar jag inte vad de fyra sista låtarna har att göra på skivan. “Out of mind” påminner om Cardigans och de övriga är mest sömniga och släpiga. Synd när The Record sitter som en smäck, nästan hela vägen.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …