Wednesday , July 24 2024

Atmos – 2nd Brigade

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Spiral Trax, betyg: 0]

2nd Brigade börjar med stillsamma elektroniska tongångar. Ja, det hade kunnat vara vilken Tangerine Dream- eller Brian Eno-skiva som helst. Sedan brakar det loss. Sjuttio minuter pulserande trancetechno. Ganska trevlig sådan. Atmos har, liksom genrens gigant Paul van Dyk, en viss förkärlek för reverbeffekter. I små doser är soundet skönt, men det blir lite tjatigt i längden. Det är, hursomhelst, trevligt att det fortfarande görs sådan här musik. Trancen dog ju nästan ut efter succéåren 1996 och –97. All heder till Spiral Trax för att de håller genren vid liv.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …