Saturday , April 13 2024

Erlend Øye – DJ-Kicks

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, K7 / Playground, betyg: 0]

Erlend Øye är norrmannen som tillsammans med sin vän Eirik Glambek Boe bildade gruppen Kings Of Convenience och lyckades få så exklusiva fans som exempelvis Neil Tennant och Kylie Minouge. Men Erlends solokarriär inleddes på allvar när han lånade ut sin röst till landsmännen Röyksopp och sjöng “Poor Leno”. Sedan dess har han fortsatt att låna ut sin lite vemodiga röst till olika artister och därmed blivit ett namn att räkna med inom klubbvärlden.

Nya skivan “DJ-Kicks” är en mix av Erlends som sångare och som ganska färsk DJ. Skivan är fullpackad av varierande klubbmusik till vilken Erlend ibland helt fräckt sjunger “fel” text. Till exempel får vi höra hur Pet Shop Boys “Always On My Mind”, Opus III's “It's A Fine Day” och 60-tals dängan “Venus” bres på låtar av Röyksopp, Uusi Fantasia samt Erlends egna musik. Alltihop är ihopmixat till en enda musikalisk resa på strax över 50 minuter, och den ibland djärva blandningen hindrar att man som lyssnare tröttnar. I alla fall dom första gångerna. Efter ett par genomlyssningar däremot kan man mixarna och det hela tappar i spänning. Ändå är jag säker på att det här är en skiva som mycket väl kan komma att höras i sommar från lägenheter och hus där hemmapartyt går på högvarv och värden eller värdinnan tröttnat på att gästerna slåss om att byta skiva. Lite äkta klubb hemma är ju aldrig fel. Fast hos mig blir det fel, och “DJ-Kicks” är knappast en skiva som jag kommer att spela sönder. Att det dessutom känns som att den har ett bäst före-datum gör att betyget blir en svag trea.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …