Saturday , April 13 2024

Tom Zacharias – Belinda

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Subliminal Records, betyg: 0]

Av alla kultiga hårdporrskivor som existerar så måste Belinda och Belindas Döttrar vara de
två mest extrema som givits ut i Sverige någonsin. När skivorna kom 1975 såldes de enbart via herrtidningar och porraffärer. Vanliga skivbutiker ville inte ta i dem med tång och det berodde naturligtvis på texterna. Dessa är nämligen så bizarra, obscena och perverterade att det är svårt att finna dess like någon annanstans i musikhistorien. Zacharias skräder inte orden när han sjunger om sexorgier på bögklubbar, kiss- och bajssex, sadomachosism, tortyr och incest. Här finns inga gränser, inga poetiska omskrivningar eller censur.
Samtidigt är denna högst barnförbjudna skiva hämningslöst rolig och underhållande om man, som jag, lider av sjuk humor.
Vinylutgåvorna av Belinda-skivorna är idag rariteter. Således är det en ren kulturgärning av Subliminal Records att ha återutgivit dem på cd.
Musikaliskt handlar Belinda om rätt tuff och oborstad 70-talsrock med inslag av funk, vilda wah-wah-gitarrer och allehanda infall. Det är inte alls tokiga låtar, även om produktionen känns halvdan här och var, men man får å andra sidan beakta hur länge sedan det var skivorna spelades in. Dessutom satte man allt material till första lp´n på ett dygn och uppföljaren spelades in på tre, så vi snackar inte om några ljudexcesser a´ la Pink Floyd precis. Låt dock inte detta skrämma dig ifrån att köpa plattan.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …