Saturday , April 13 2024

Alf – Augustibrev

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Dolores Recordings, betyg: 0]

En trevlig ny singer/songwriterbekantskap står Alf för, eller Håkan Åkesson som han egentligen heter. “Augustibrev” innehåller några riktiga pärlor i form av titellåten, “Gröna linjen”, “Mitt i Malmö city” som tidigare gavs ut som vinylsingel, samt mörka och avslutande “Bli som ni”, för att nämna några av höjdpunkterna. “Ser bara moln” som givits ut som cd-singel finns också representerad på fullängdaren och även den tillhör toppskiktet av skivans låtar.
Musikaliskt och främst i gitarrfigurerna kan jag skönja spår av The Byrds, men det känns inte som att Alf försöker plagiera Roger McGuinn och kompani. Istället har han skapat sig ett eget uttryck, vilket såväl den originella sångstilen som de svenska texterna visar.
Uppskattar du Lars Winnerbäck, Staffan Hellstrand eller Ulf Lundell till exempel borde Alf också kunna gå hem. Hans skiva känns mer avskalat naken än merparten av de övriga nämndas musik, men det är i samma berättartradition som Alf verkar och han gör det genomgående bra.
Visst finns här några låtar bland de tio som inte håller riktigt samma höga klass som skivans bästa spår, men med tänkvärd lyrik och flera starka refränger lär Alf gå en lysande framtid till mötes inom den genre han valt.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …