Thursday , April 18 2024

Tobias Fröberg – So I

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[singel, Silence, betyg: 0]

Tobias Fröberg är en singer/songwriter från Gotland och helt färsk i Silence stall. Singelspåret “So I” är en alldaglig och tråkig gitarrballad som i sina bästa stunder (i upptakten) liknar Fred Åkerströms “Jag Ger Dig Min Morgon”.

Det är inte var dag b- sidan överglänser titelspåret med sådan kraft som den gör i det här fallet. Guldkornet är demoversionen av “The Rain”, en gospelkryddad soulballad som skickar rysningar längs ryggraden. Därför förvånas jag av den bifogade informationen om att låten inte kommer att finnas med på debutalbumet.

Det kommande albumet, “For Elisabeth Wherever She Is” är inspelat på Fårö tillsammans med vännen och producenten Linus Larsson. Med flera ess som “The Rain” i skjortärmen kan det bli riktigt intressant men…

Snälla Tobias; skänk höghatten till Myrorna. Vi måste tillsammans hjälpas åt att tvätta bort den stereotypa bilden av singer/songwritern som obotlig rödvinsalkoholist.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …