Tuesday , April 16 2024

Smash TV – Bits For Breakfast

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Bpitch Control, betyg: 0]

Bpitch Control är namnet på ett intressant Berlinbaserat skivbolag. I förra numret av Zero intervjuades bolagets stora namn, electroflickan Ellen Allien. Den här recensionen handlar emellertid om gruppen Smash TV.

Musiken som strömmar ur mina högtalare när jag spelar Bits For Breakfast är ganska trevlig sådan. Skön instrumentell house varvas med melodiösa electroclash-låtar och funkiga discorytmer. Inte sällan ger plattan retrovibbar och får mig att tänka på gammal breakdance-musik. Jag motstår dock frestelsen att dansa electric boogie hemma i lägenheten och lyssnar vidare. Helt plötsligt dyker ett spår upp som låter som Aphex Twin, sedan ett som låter som Daft Punk. Men snart är vi tillbaka och “breakar” igen. Den här gången kan jag inte stå emot trycket utan provar en headspin. Efter att nästan ha brutit nacken känns det bra att gå ner i varv till lite electropop. Ja, även det finns nämligen med på den här skivan.

Kontentan blir att Smash TV är en schizofren och underhållande grupp. Det finns mängder av skön elektronisk dansmusik på den här skivan. Men det är bitvis ganska ansträngande att lyssna på hemma i fåtöljen. Bits For Breakfast rekommenderas därför snarare till klubbägarna än till genomsnittslyssnarna. Men om du, mot all förmodan, är en gammal övervintrad breakdansare är det här ett måste.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …