Wednesday , February 28 2024

Universal Poplab – Universal Poplab

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Subspace, betyg: 0]

Med undantag för några band som t.ex. Statemachine och Covenant har jag länge tyckt att den svenska synthpopscenen känns rätt unken. Orsaken till detta är att de flesta banden inte blickar framåt, utan istället tittar i backspegeln och försöker kopiera det gamla soundet. Vilket resulterar i plattor med en unken doft över sig och total avsaknad av ett eget sound.

Och därför blir jag glad när jag hör Universal Poplab. För de blickar framåt och gör ny, fräsch, dansant och hittig synthpop med en bögig touch över sig och ett helt eget sound.

Medlemmar i bandet är Christer Lundberg och Paul Lachenardiére och denna platta, vilken är deras första fullängdare, är från start till mål en pärla som snurrat flitigt i min spelare ända sedan jag fick den för några veckor sedan. Plattan innehåller tio egna kompositioner samt en cover på Morrisseys “We hate it when our friends become successful”. Och vartenda av dessa spår är en hit i sig.

Duo spelar live på Static-festivalen i Stockholm nu i helgen, och det är definitivt en spelning jag inte tänker missa.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …