Colony 5 – Colonisation

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Memento Materia, betyg: 0]

Colony 5 är ett av Sveriges allra största futurepopnamn som dessutom fortsätter att växa. I vår väntar förutom Sverigespelningar på Pre Sama i Göteborg och Static 1.0 i Stockholm även utomlandsturnerande i länder som Tyskland, Ryssland och Mexico.
Colonisation är en singelsamling som utöver småhits som “Black” även innehåller b-sidor, remixer och tre nya låtar. Colony 5:s lättillgängliga elektroniska popmusik kan enklast beskrivas som energisk, dansant och catchy. Några eurotechnoparalleller är därmed inte svåra att dra. Introt till “Follow your heart” låter så mycket E-type att man bara väntar på att dennes storbystade sångerska ska bryta in och sjunga en meningslös refräng. Men Colony 5 kan trots allt sin sak. Produktionen är välgjord och nästintill oklanderlig, låtarna kriminellt lättillgängliga och sången anonymt tråkig men ändå klart godkänd. Texterna är en annan sak, de pinsamma nödrimmen på haltande engelska gör att man funderar på hur futurepop på svenska istället skulle låta.

Trots att Colony 5 är bra inom sin genre, betyder inte det att musiken är särskilt bra. Problemet är att futurepop som genre rent allmänt är begränsad, enkelriktad och fantasilös. En singelsamling som denna lämnar minimalt med utrymme för någon som helst variation. Efter sexton nästan identiskt uppbyggda låtar mår åtminstone undertecknad fysiskt dåligt, men för futurepopälskare är detta en enda lång orgasm.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …