Wednesday , July 17 2024

System 22 – Sundown

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, A Diffrent Drum, betyg: 0]

Amerikanska System 22 har varit den senaste veckans favoriter i cd-spelaren. Uppföljaren till deras “Velocity Trips” heter “Sundown”. Deras sound som hade klara influenser av trance har nu fått en starkare touch av dansant syntpop. Fast någonstans i bakgrunden kan man fortfarande ana små inslag av trance. De har nu valt att ge mer utrymme till deras eminenta sångerska Chrissy och deras texter.
Den första singel från “Sundown” heter “Somewhere Nowhere”, ett val som är väldigt logiskt eftersom det är en potentiell radiohit. Även “Cherry” planerar man att släppa som singel i framtiden. Båda dessa låtar är “catchy” syntpop som är lättsmällt. Det övriga materialet kan upplevas som något mer tungrott, det krävs mer tid för att dessa låtar skall sätta sig, som t.ex. “All i Wanted ” som inte alls känns självklar, det som var “catchy” på singel låtarna är som bortblåst och den känns mer som en b-sida på en singel. Det finns mer exempel på “Sundown” som känns som rena utfyllnadslåtar. Mer låtar som “Cherry” och “Somewhere Nowhere” hade naturligtvis höjt betyget, men vad kan man begära. Hur ofta händer det att man får den perfekta cd-skivan i sin hand.
“Sundown” finns även i en limited edition upplaga. Här finner du fräscha mixar på singel låten “Cherry”.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …