Sunday , February 25 2024

The Veils – The Wild Son

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[singel, Rough Trade, betyg: 0]

Är det en slump att The Veils låter likt ett The Smiths med Julian Casablancas vid mikrofonen när både The Smiths och The Strokes huserar/huserade på Rough Trade’s etikett. Jo, det är det nog och kanske är det bara i mitt huvud detta scenario utspelar sig när Finn Andrews släpar fram Morriseyflirten till textrad “Darling, i need you far more than i say” över förgyllda stråkar och plinkande gitarrer med en röst spökaktigt lik den alltjämt sömnige amerikanen.

Med detta sagt behöver kanske inte nämnas att det är bra, för det är det. Den förre Suedegitarristen Bernard Butler har producerat “The Wild Son” och förväntningarna inför den kommande fullängdaren “The Runaway Found” som släpps inom de kommande veckorna har genast höjts ett rejält snäpp.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …