The Delays – Long Time Coming

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[singel, Rough Trade, betyg: 0]

Inledningen och den drivna baktakten lyfter “Long Time Coming”, en annars förhållandevis urvattnad och tråkig poplåt till något, hmm.. något bättre. Många referenstitlar, ansikten och band svävar förbi till tonerna av Southhamptonkvartettens kompositioner. Melodiöst och välproducerat men trots att det Fleetwood Mac-aktiga soundet ligger helt offside i tiden så känns materialet fräscht och inte lika daterat som det låter, tidlöst är snarare ordet.

Det finns hela tiden små detaljer som räddar dem ur fallgroparna, baktakten i titelspåret, pianot som hamras på långt bort i horisonten i “Hand Me Downs”, småsaker som förvandlar det slätstrukna till något positivt.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …