Thursday , December 7 2023

Eastern Lane – Saffron

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[singel, Rough Trade, betyg: 0]

Eastern Lane heter bandet och soulrockrökaren till singel heter “Saffron”. En låt som inleds med ett styggt svängande riff som Keith Richards borde ha tagit patent på för länge sedan och man liksom bara väntar på Mick Jaggers storartade entré framför mikrofonen.

Eastern Lane kommer från norra England och det tar som sagt inte mer än ett par sekunder innan man är införstådd med vad som pågår och varifrån influenserna kommer. “My heart yearns” ylar Derek Meins och hjälper “Saffron” att stå på egna ben utan att bli någon retrospinoff och i samma stund som jag tänker NME så står de säkert självsäkert flinandes på omslaget, naivt ovetande om giljotinens kommande fall.
Men skit i NME, singeln fyller sin yttersta funktion, dvs. man blir definitivt sugen på mer.

Om Webbmaster

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …