Belle & Sebastian – I'm Cuckoo

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[singel, Rough Trade, betyg: 0]

Snudd på indieikonerna Belle & Sebastian har levererat högklassig popsnörepop sedan 1996 och singeln “I’m Cuckoo” är sannerligen inget undantag. Tvärtom, en suverän poplåt på en 4-spårs singel som är fantastiskt uppbyggd, både musikmässigt sett och hur spåren ligger placerade i förhållande till varandra.

Med små medel, blåsarrangemang och souliga körer slukar den glada titelmelodin en med hull, hår och mer därtill. I andra spåret “Stop, Look And Listen” målar de upp en stereotyp bild av sig själva och den minimalistiska tweepopen de gjort sig ett namn på och precis när låten börjar kännas aningen för lång bryter de av och ger sig in i ett 2

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …