Wednesday , February 28 2024

Paris – Yellow Eden

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Look Left/V2, betyg: -]

Det är svårt att tänka sig att detta är ett debutalbum, med tanke på den uppmärksamhet som har skapats kring Paris en länge period. Massmedial uppmärksamhet och mängder av demos har avlöst varandra. Musikaliskt har de dock stått fast vid sitt harmoniska sound där de blandar det bästa från de senaste decennierna och gör det till sitt eget. Texterna är enkla och präglas av feministisk medvetenhet och humor. Man blir glad av att lyssna på Paris. De senaste radiospelade låtarna “Disco Fever ” och “Streetlights” samt nya singeln “Rainy Day in London” visar upp det partyvänliga Paris. Men här finns också stillsammare tongångar i sann Parisanda som ” Grey Summers Day” som för tankarna till Saint Etienne i deras bästa stunder och festens storstilade avslutning “Qiet Night”. Yellow Eden är precis lagom bra för att man ska härda ut ett missat tågbyte i SJs regi, t.o.m. i Katrineholm.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …