Thursday , April 18 2024

Återutgåvor

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Johan Arenbo)

Även om det är trevligt med ny musik, är det något visst med påkostade återutgåvor av gamla klassiker. Den senaste tiden har vi varit bortskämda med den varan.

Först släpptes Televisions två legendariska album Marquee Moon och Adventure med ett flertal bonusspår. Sedan blev det en tidig julafton för alla David Sylvian-fantaster, då både hans soloskivor och de klassiska Japan-albumen återutgavs i mitten på oktober.

Nu är fem klassiska Echo And The Bunnymen-skivor åter aktuella. Om ni av någon anledning har missat Heaven Up Here eller Ocean Rain finns det all anledning att bege sig till skivaffären. Med mängder av extralåtar och intressanta intervjuer med sångaren Ian McCulloch är nyutgåvorna mycket prisvärda.

En riktig gammal synthklassiker, Front 242:s Geography, är dessutom på gång. En nyutgåva med starkt förbättrad ljudkvalitet är planerad till februari eller mars. Geography kommer att släppas i två versioner. Dels som vanlig skiva med bonusspåret “He Runs Too Fast For Us” och dels som påkostad dubbel med ett flertal exklusiva, inte tidigare släppta låtar.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …