Tuesday , March 21 2023

VNV Nation och Backlash till electriXmas.

Idag precenterades de två sista banden till årets upplaga av ElectriXmas. På Mejeriets scen i Lund den 13/12 kommer kritikerrosade electropopbandet Backlash och enormt önskade VNV Nation.

Komplett lineup.
VNV Nation
Backlash
Second Decay
Dive
Spetsnaz

VNV NATION
VNV Nation har med sin dansanta futurepop snabbt skaffat sig en stor skara fans över hela världen och är nu ett av de absolut största banden på dagens synthscen, inte minst i Sverige där VNV Nation varit den mest önskade artisten till electriXmas. Och vem kan säga nej? Alla minns vi den fantastiska konserten på SAMA i april i år och det kommer att bli ännu bättre på electriXmas, det lovar vi! VNV Nation är aktuella med singeln “Honour 2003” och kommer inom kort med live-DVDn “Pastperfect”.

BACKLASH
Backlash är tillbaka! Just nu jobbar bandet, tillsammans med sin nya sångare Erik Thorstensson, på uppföljaren till kritikerrosade debutalbumet “Impetus”. Det kommande albumet, med titeln “Heliotrope”, kommer att bjuda på dansant electropop i högt tempo. Backlash debuterar med sin nya sättning på electriXmas och lovar att bjuda på mycket nytt material. Helt nya låten “Lodestar” hittar ni på samlingen Electropop Heroes som finns i butik den 27 november.

SECOND DECAY
Dessa tyska herrar har, med sina medryckande liveframträdanden och hits som bl.a. “I hate Berlin” och “Der Nerv”, gjort sig ett namn på den internationella synthscenen. Nu är de åter aktuella med albumet “Polaroid” och boxen “De Luxe vol.2”, som innehåller en samlingsplatta och en DVD. Second Decays koncept är fortfarande vinnande; härligt analog synthpop när den är som bäst, och de är helt klart ett av de bästa livebanden i sin genre!

DIVE
Organiskt hårdsmatter från Klink-medlemmen Dirk Ivens, som rör sig i Suicides och Portions Controls utmarker. Minimalistiskt och brutalt, kyligt och aggresivt. Dive har fortsatt att vara ett av de ledande namnen inom hårdare elektronisk musik sedan det första, självbetitlade albumet släpptes 1990. Förutom Dive och Klinik har Dirk sedan slutet av 70-talet jobbat med en mängd olika musikaliska projekt, däribland Absolute Body Control, Blok 57 och högaktuella Sonar.

SPETSNAZ
Spetsnaz skivdebuterade i våras med “Grand design”, en sann EBM-platta med energi och tyngd som inte skådats sedan Nitzer Ebbs glansdagar. Detsamma gäller deras liveframträdanden, efter flera succéspelningar på bl.a. SAMA och på SubSpace Encounter på Malmöfestivalen vågar vi lova en hejdundrande konsert med stenhårt pumpande rytmer som garanterat får igång juldansen.

DJs
Före, efter och mellan banden kommer Slogun och Niclas Sandén att infinna sig bakom DJ-mixern för att hålla igång dansgolvet med en väl avvägd kompott av ny fräsch musik och klassiska hits, tung EBM såväl som glädjesprudlande synthpop.

JULKLAPP
Dessutom får alla besökare ett gratis samlingsalbum, fullmatat med högkvalitativ elektronisk musik, i julklapp!

SKIVFÖRSÄLJNING
Och för er som vill ha ännu mer musik med er hem kommer så klart Hot Stuff att som vanligt finnas på plats med sitt välsorterade utbud av trevliga skivor.
Eventuellt kommer även Zero finnas på plats under kvällen med ett nytt nummer.

BILJETTER
Biljetter finns att köpa hos
Julius Biljettservice

I Lund finns biljetter även att köpa på Mejeriet, Repeat Records och Folk å Rock.

I Malmö finns biljetter att köpa hos Future of Gaming, Folk å Rock och Jukebox.

Biljettpriset är 250 SEK plus ev. förköpsavgift.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Page – Det är ingen vacker värld men det råkar vara så det ser ut

Nu har det gått nästan två månader sedan jag hade förmånen att vara på plats …