Saturday , February 24 2024

Douglas McCarthy är tillbaks!

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Stefan Albinsson)

Den före detta sångaren i det nu nedlagda kultbandet Nitzer Ebb, Douglas McCarthy är tillbaks. Tillsammans med den Belgiske producenten Terence Fixmer släpps en EP under namnet Fixmer/McCarthy. Releasedatum är satt till den 8 december. Ep'n som släpps på Fixmers eget bolag Planet Rouge innehåller spåren “Destroy” och “Free Fall”, kommer enbart att släppas på vinyl. Även en fullängdare är planerad till våren 2004. På vilket bolag den kommer att släppas är fortfarande oklart. Projektet räknar med att kunna börja spela live redan i januari. Douglas är även aktuell med en best of platta med Nitzer Ebb, releasedatum för denna är satt till den 2 februari 2004. Mer info finns att hämta på länken till höger om denna text.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …