Saturday , April 13 2024

Kraftwerk uppträder på MTV Europe Music Awards

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Idag avslöjades att det legendariska syntbandet Kraftwerk kommer att uppträda på årets MTV Europe Music Awards. Detta exklusiva tv-framträdande blir Kraftwerks första och enda globala tv-framträdande.

Sedan Kraftwerk dök upp i början av 70-talet har de utan tvekan varit ett av världens mest inflytelserika och betydelsefulla band. Kraftwerk har lyckats blanda sin egna experimentella inriktning med i stort sett all annan elektronisk musik.

Det mytomspunna bandet från Düsseldorf släppte flera banbrytande album under tidigt 70-tal, men det var först när skivan “Autobahn” kom 1974 som de slog igenom på allvar. Därefter har bandet fortsatt att producera hits, med låtar som “The Model”, “Showroom Dummies” och “Tour de France”.

Under 2003 gjorde bandet comeback med en omarbetad singelversion av “Tour De France” och medföljande album. Under 2004 planerar bandet en världsomspännande turné.

Kraftwerk ansluter sig till de tidigare meddelade artisterna Beyoncé, Dido, Kylie Minogue, Pink, Sean Paul, The Darkness, The White Stripes och Travis som alla kommer att uppträda på galan.

Prisutdelare är Britney Spears, Chingy, Huey Morgan, Justin Timberlake, Kelly Osbourne, Ludacris, Naomi Campbell, Perry Farrell & Dave Navarro från Jane's Addiction, Sharleen Spiteri från Texas, Shirley Manson och The Neptunes. Fler prisutdelare och artistframträdanden kommer att avslöjas inom kort.

Årets MTV Europe Music Awards firar 10-års jubileum i år och sänds direkt från Ocean Terminal Arena, West Harbour, Leith i Edinburgh, Skottland, torsdag den 6 november klockan 21.00-23.30 CET på MTV över hela världen. Galan kan ses av en potentiell publik på 1 miljard människor, vilket gör den till världens största tv-sända musikgala. Christina Aguilera är värd för årets gala och Justin Timberlake har fått flest nomineringar i fem olika kategorier.

MTV Europe Music Awards är världens största tv-sända musikgala med tanke på antalet tittare den når och brukar ofta beskrivas som musikens Oscar. Galan direktsänds på alla MTV-kanaler runt om i världen till en potentiell publik på 1 miljard människor.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …