Wednesday , April 17 2024

Marcus Birro – Diktskola – Författarens guide till galaxen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[bok, Tiden, betyg: -]

I denna bok berättar Marcus Birro om sig och sitt liv, om kärleken till skrivandet och om de ständiga motgångarna som står i vägen för ens författardrömmar. Här kåserar han som i sina krönikor i radion, ger tips och goda råd, hyllar och beundrar alla dem som varit före och skrivit fantastiska saker som har gett inspiration men även dem som kommer efter, morgondagens legender. Marcus berättar hur det känns att gång på gång bli refuserad och om hur det är att lämna ut sina närmastes liv i sina texter. Det här är en rolig och trevlig liten bok som säkert kan ge ett och annat lärorikt tips till morgondagens författare, men framförallt är det en rejäl spark i arslet på alla dem med drömmar och förhoppningar om att sitta och stirra på ett nytryckt bokomslag med sitt eget namn inpräntat i toppen, eller dem som bara drömmer om något helt annat.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …