Tindersticks – Waiting for the Moon

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Martin Kleman)

[album, Beggars Banquet, betyg: -]

Ärligt? Jag trodde att jag råkat sätta på någon av mina gamla Tindersticksplattor. Vid en första slölyssning är Waiting for the Moon till förväxling lik bandets äldre material. När man lyssnar noggrannare upptäcker man förstås att det finns skillnader. Samtidigt som soundet känns väldigt proffsigt saknar jag lite av den glöd som finns på de tidigare skivorna. Waiting for the Moon är jämfört med tidigare skivor en aning mesig helt enkelt, även om den verkligen glänser ibland, som på fantastiska My Oblivion. Jag säger, märk väl, att den är just jämförelsevis mesig, eftersom den ändå har betydligt mer charm, stuns och skönhet än vad många band klämmer ur sig under hela sin livstid. Tindersticks är ett otroligt bra band, och det här är ändå en nästan underbar skiva.

Om Webbmaster

Kolla även

Cecilia Nordlund gästar den utmärkta podden Vibrafonen

Vill ni ha något intressant och trevligt att lyssna på när ni ligger på stranden? …