And One – Krieger

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[singel, Virgin Tyskland, betyg: -]

Tyska body-pop bandet And One är tillbaka efter något år av total tystnad. Steve Naghavi, sångaren och bandets frontfigur stönar och hetsar sig fram med hjälp av de typiska And One trummorna a´la TR-909 och synthslingorna a´la Waldorf och Oberheim som bandet använt flitigt de senaste 10 åren så med andra ord är detta föga nyskapande och intressant ur den aspekten.

Men klubbvana besökare kommer dock garanterat att få en dos av denna på de mer “synthetiska dansgolven” runt vårat avlånga land och kanske funkar den bättre där än i min hemmastereo. Denna singel har 4 spår alla “Krieger” i olika varianter och mixar. Kollar man närmare där så ser man att bandets stallkamrater från den gamla goda Machinery tiden Oomph! står för den ena och välkände producenten Olaf V. (Melotron, Neuroticfish, Klirrfaktor etc.) står bakom en annan. Ingen av deras mixar får mig av lyfta nämnvärt på ögonbrynen dessvärre. Bandet har gått tillbaka till att sjunga på sitt modersmål tyska vilket somliga människor kan finna exotiskt och vackert. Kanske är det så men jag tycker det hela liknar en dålig tyskporrfilm där allt är:
A. Monotont
B. Långdraget
och dessutom lämnar det en fläck efter sig som ändå ingen vill sova på. Bandet kan betydligt mer än så här och det kommande albumet kanske trots allt har saker att erbjuda. För “Krieger” saknar det mesta. Tyvärr.

Recensionen skriven av : TJ Kivirinta

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …