Thursday , August 11 2022

The Virtues – Ruminate

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Zip Records/Border, betyg: -]

Svenska The Virtues gör ingen ledsen med sin musik. Lättsam och lagom harmonisk energi gör Ruminate perfekt för en avslappnad sommarkväll som kanske, kanske kan bjuda på mer om man bara skruvar upp volymen. Med rötterna i 60-talspopen och med stänk av tidig 80-tals
brittpop har trion inga ambitioner på att göra någon revolutionerande musik. Det känns som att bandet skiter i att låta 2000-tal och “nytt”. Det är uppfriskande, om än inget för musiköron som tröttnat på Neil Young-rocken. Produktionen är enkel och rak. Det ger ett oputsat intryck av både ärlighet och småskalighet, men kan vara just något för enkel. Det är inte årets mest självklara platta, men Ruminate duger rejält bra.

Om Webbmaster

Kolla även

Northern Loner - The Paper City Conspiracy

Northern Loner – The Paper City Conspiracy

En hemlighetsfull orange folder anlände i brevlådan. Den påminde om ett uppdrag i en mystisk …