BOBBY – Romantic & Bleeding

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Imperial/Bonnier Amigo, betyg: -]

Hand i hand med Duran Duran tar Bobby oss tillbaka till det gyllene 80-talet. Trion från Stockholm släpper sitt efterlängtade debutalbum. Albumet har föregåtts av singlarna “Sooner or Later” och Losing Contorl” som båda är riktigt bra. 80-talssynthpop med sångaren Julles briljanta och ljusa sångröst i förgrunden gör dessa båda låtar till klockrena singlar. När dessa låtar hör till höjdpunkterna är låten “Space Beside You” lågvattenmärket, den är allt för mycket schlager men å andra sidan är det den enda dåliga låten på skivan. Det är dock inte den djuphavsdykningen som förvånar mest på plattan utan varför den fantastiska “End of Story” inte blev förstasingel. Låten är en självklar kioskvältare med en utomordentligt skön refräng och melodi. Det visades sig inte minst när bandet hade releasefest på Mondo i Stockholm i maj. Allsången fick taket att lyfta till just “End of Story”. Det finns en överhängande risk att Romantic & Bleeding och framförallt “End of Story” blir något man kommer att minnas från sommaren 2003.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …