Sunday , December 3 2023

Cryptic Wintermoon – A Coming Storm

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Massacre Records/Sound Pollution, betyg: -]

Jag har mer och mer börjat få svårt för Blackmetal eftersom det till största delen verkar handla om att spela så fort som möjligt med sång där det är omöjligt att höra vad de sjunger om.

Men det finns en del band som förvaltar arvet efter pionjär som t.ex. Mercyful-Fate och gör melodiös Blackmetal, där man kan höra vad de sjunger om och detta är ett av de banden.

Gruppen bildades 1993 och efter släppt både en mini-cd och en fullängdare på en undergroundlabel vilka de fick mycket bra kritik för uppmärksammades de av Massacre Records som skrev kontrakt med dem och gav dem därigenom chansen att få nå ut till den breda massan.

Vilket jag är mycket tacksam för eftersom detta är det bästa jag hört inom denna genre på mycket länge och att bandet av många utländska tidningar utpekats som något av det bästa som kommit fram på senare tid inom denna genre förstår jag.

Soundet består som sagt av väldigt melodiös Metal med sättningen bas, trummor, dubbla gitarrer och keyboard och förutom egna låtar gör de även en cover på Judas Priests “Nightcrawler”, vilken är precis lika bra som originalet. Fast det är inte den utan “Supersatan” och “The Shadowkeep” som är mina absoluta favoriter.

Efter lyssnat på detta ser jag fram emot nästa platta och för min del råder det ingen tvekan om att dessa tyskar snart kommer inta tronen som kungarna inom Blackmetal.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …