Wednesday , March 22 2023

Fu Manchu – Go For It…Live!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Steamhammer / Playground, betyg: -]

Fu Manchu hörde rätt länge till de allra största stonerrockbanden efter Kyuss, men hamnade sedan lite i skymundan när Queens Of The Stoneage släppte sitt succéalbum Restricted R. Go For It…Live! är faktiskt inspelad i Stockholm och bandets hemstad Los Angeles under deras California Crossing turné 2002. Det bjuds på utvalda låtar från bandets hela 12-åriga karriär. Fu Manchus tunga västkustrock påminner en del om andra hårda rockakter som Henry Rollins och Monster Magnet. Låtarna handlar om surfing, flipperspel och stora bilar med kraftfulla motorer.

Det märks att Fu Manchu är ett rutinerat liveband, de varken sjunger eller spelar någon ton fel. Det är i det närmaste studiokvalitet på de flesta av låtarna. Men med sina två skivor, 22 spår och en total speltid över två timmar blir Go For It…Live! lätt enformig i längden, åtminstone för en relativt icke inlyssnad person som undertecknad är. Det hade enligt min mening räckt om man pressat ihop de bästa spåren på en skiva istället. Men om du åker bräda, diggar amerikansk västkustkultur eller bara gillar tunga, sköna grooveriff kan detta mycket väl bli det enda albumet du behöver i sommar.

Om Webbmaster

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …