Wednesday , April 17 2024

7-års firande Romo Night bjuder på Boytronic

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Jonaz Björk)

Fredagen 30 maj firar synth/new romantic-klubben Romo Night 7-års jubileum på Trädgårn. Happenings utlovas av arrangörerna, men kvällens riktiga höjdpunkt blir konserten med legendariska synthpoparna Boytronic från Tyskland.

– Egentligen är vi fullt upptagna med att producera åt andra artister, så vi har med omsorg valt dom ställen vi verkligen vill spela på, säger Hayo Panarinfo som utgör halva bandet. Giget i Göteborg är en av sommarens utvalda spelningar.

Det blir första gången Boytronic under sin 20-åriga historia uppträder i Sverige.

– Det skall bli spännande. Vi får många brev från svenska fans som uppmanar oss att komma upp och spela, säger Hayo. Dessutom har jag ett särskilt förhållande till Sverige eftersom jag ofta var där och filmade videos åt U96 som jag producerade på 90-talet.

Historien om Boytronic börjar på det tidiga 80-talet. Från början var det en duo bestående av Holger Wobker och Peter Sawatzki som skrev musik ihop. 1983 slog bandet igenom med låten You som ses som en av 80-talets största synthlåtar. Två album släpptes och sedan upplöstes bandet.

Namnet Boytronic ägdes dock av producenterna som, inspirerade av de tidigare framgångarna, frågade Hayo om han ville ta över bandet. Hayo svarade ja och ytterligare två album följde. Därefter lämnade Boytronic definitivt scenen.

För ett par år sedan fick Hayo höra att Holger var intresserad av att återuppta arbetet med Boytronic. Hayo som nu var den som hade kontroll över namnet kontaktade Holger och bandet fick nytt liv, nästan två decennier efter debuten.

Det nya Boytronic är, som Hayo uttrycker det, det bästa av två världar. Eftersom Holger Wobker sjöng på de första skivorna och Hayo Panarinfo var den musikaliska motorn på de senaste känner man igen sig som lyssnare, oavsett under vilken period man upptäckte bandet.

– På Romo Night kommer vi att spela låtar från debutskivan The Working Model (1983) fram till dagsfärska Autotunes (2003). Publiken kommer att känna igen sig, och förhoppningsvis också finna något spännande i det nya materialet, säger Hayo.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …