Logh – The Raging Sun

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[album, Bad Taste Records, betyg: -]

Loghs debutalbum “Every Time A Bell Rings An Angel Gets His Wings” var lika lysande som magklumpsframkallande, i bland, så till den milda grad att man helt enkelt undvek att lyssna på det i ren rädsla för vilka känslor det skulle komma att framkalla. Låtar som “In Cold Blood” och “Ghosts” gnagde sig in i själen och förvandlade hjärtat till något som mer liknade en blödande disktrasa än något som håller oss vid liv, låtar som fick en att begrunda påståendet att detta mycket väl kunde vara den passage, den mörka tunnel som ledde in det astrala planet mellan liv och död. Ok då, det kanske kan klassas som en liten överdrift men det var banne mig inte långt ifrån.

Nysläppta “The Raging Sun” slingrar sig nedför samma melankoliska bana men här bjuder bandet på en aning fler tillfällen att hämta andan vid, och även om Logh sällan går på attack så är en nyansskillnad klart märkbar. På gott och ont går de in i låtarna med större självförtroende och i stället för att försiktigt tassa runt ämnet går de mer direkt tillpoängen.Lyssna på “The Bones Of a Generation” eller titelspåret så kommer sångaren Mattias Fridlund högljutt låta vishetens vatten porla in i era öron.

EP smakprovet “The Contractor And The Assasain” bådade gott inför det stundande albumet och är också spåret som leder oss in i det ödsliga landskapet av den rasande solen. Visst finns det oräkneliga artister som är dystra i överkant men den stämning som Logh lyckas skapa är det som gör dem exceptionella. Ord, känslor och skribentklyschor som ödesmättad, paranoia, och utmärglade ljudlandskap känns inte alltid helt ok som beskrivningar men faktum är att “The Raging Sun” besitter allt detta och mer, till och med en rejäl gnutta värme.

Men nu är det inte ett skräckfilmssoundtrack vi pratar om som kanske många av er börjat tro vid det här laget. Bollen ligger hos dig som lyssnar, trots alla känslobegrepp och yviga beskrivningar så är albumet en musikupplevelse utöver det vanliga men att den skulle passa vid alla tillfällen skulle vara att ljuga. Behandla Logh som en kompis så är de i gengäld trevliga tillbaka.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …