Wednesday , July 17 2024

Asta Kask återuppstår!

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Asta Kask fick under vintern en förfrågan om att medverka på festivalen “Svensk Punk 25” i Göteborg. Bandet provrepade och tackade ja. De 1100 biljetterna som släpptes är redan slut trots att festivalen inte äger rum förrän den 4/10. Detta mycket tack vare Asta Kask som inte stått på en scen sedan 1992.

Festivalen satte stenarna i rullning och nu är ytterliggare två datum klara tillsammans med punkrävarna i Charta 77.

24/10 Nalen Stockholm
26/10 Musikens Hus, Göteborg

Biljetter kan köpas via Ticnet eller alla ATG-ombud. Pris 160:- plus förköpsavgifter, ingen åldersgräns.

Asta Kask
Tog punken vidare efter att band som Ebba Grön och KSMB lagt instrumenten på hyllan och anses inom punkkretsar vara minst lika betydelsefulla. Bildades 1978 under namnet X-tas i Töreboda. Släppte fyra eps, två mini-album samt ett album fram till 1986 då bandet la av. Medlemmarna, har förutom två återföreningar (1989, 1992 vilka båda är släppta som liveskivor) pysslat med andra band som Nien, Cosa Nosta och
Strebers..

Charta 77
Sedan starten 1983 har bandet förgyllt Sveriges punkscen med otaliga album och spelningar. Var en av anledningarna till punkens nya landvinningar i mitten på 90-talet vid sidan av band som Dia Psalma och De Lyckliga Kompisarna.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …