The Coral – Don't Think You're The First

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[singel, Sony, betyg: -]

Med denna lite melankoliska låt får vi nu ett litet smakprov på hur uppföljaren till debutplattan från detta Brightonband kommer låta.

Låten som har en rätt egen rytm visar tydligt att bandets största källa till inspiration är 60-talet. Och att gruppen även kan göra rockigare toner får vi ett bevis för i andra spåret “Witchcraft” där de med utgångspunkt från öppningsriffet till “Paint It Black” gjort en tung Rocklåt med ett eget sound.

Enda svagheten här är tredje spåret “Bergerac” som är en rätt intetsägande ballad med klara Beatles influenser. Men bortsett från den så är detta en singel som gjort mig sugen på att höra mer från dessa engelsmän.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …