Nuclear Assault – Alive Again

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Steamhammer/ Skiva, betyg: -]

Ett av de mest klassiska banden inom Trashmetal är detta band som en gång i tiden var de snabbaste och aggressivaste inom denna genre.

Denna snabbhet och aggressivitet gjorde att de fick många fans, men den ledde även till bandets splittring. För när andra grupper ändrade sitt sound och blev lite mer kommersiellt inriktade malde dessa herrar på i samma gamla banor och var snabbt bortglömda vilket ledde till att de splittrades.

Men nu efter nio års tystnad gör de så comeback med denna liveplatta med idel gamla spår. Vilket är trist för all den snabbheten och aggressivitet som gjorde dessa låtar till toppnummer när de var nya har försvunnit och ersatts med en rätt trist variant av Trashmetal gjord av ett gäng äldre gubbar och när jag lyssnar på skivan kan jag inte låta bli att associera till gubbrock. Och har man som jag lyssnat på gruppen tidigare är det bara trist att höra hur de förstör dessa låtar.

Denna comeback som jag trodde skulle bli storartad har bara blivit patetisk och skivan kan inte på långa vägar konkurrera med dagens Trashmetal.

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …