Wednesday , July 17 2024

Battlelore – Swords Song

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Napalm Records/ Sound Pollution, betyg: -]

Grunden till denna grupp las i mitten på 90-talet då Jyrhi Vahnanen och Mika Kokkola fick idén att bilda ett band där både image och texter uteslutande skulle kretsa kring Sagan om ringen trilogin, och efter att ha hittat några killar och tjejer med samma idé bildade de Battlelore. Därefter följde de obligatoriska demona som ledde till ett skivkontrakt och förra året släpptes så debutplattan “Where the shadows lie” som nu följs av denna platta.

Det som skiljer detta band från många andra grupper är de två sångarna Patrik Mennander och Kaisa Jouhki och det är dom och keyboardisten Maria som gör att detta sticker ut från övrig Metal. Visserligen är rytmsektion och gitarrer bra, men de låter som något man redan hört några gånger tidigare.

Alla kanske inte håller med mig, men det viktigaste på en temaplatta är att man ska kunna höra texterna för att kunna följa med i handlingen, vilket man här bara kan göra i de partier som Jouhki sjunger. För Mennander envisas med att ryta fram sin del och därmed går hela temakänslan förlorad och plattan framstår istället som en helt vanlig skiva. Och som sådan är den rätt ok men inte mer.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …