Bad Cash Quartet – Dirty Days

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[singel, Warner, betyg: -]

Trogna sitt sound fortsätter Bad Cash Quartet att spotta ur sig berusade anthems för vilsna tonårssjälar.
Sekunderna hinner knappt börja ticka förrän alla tvivel om att de på något sätt skulle ha rört sig en millimeter från sina musikaliska ideal är helt undanröjda.
“Dirty Days” är första singel ut från det kommande tredjealbumet, “This Searching Is Killing Me”. Låten sprakar av energi och kallsvettas frustration inom den magiska treminutersgränsen, ja, på pricken faktiskt.

Men även om låten är bra så kryper BCQ allt närmare ett avgörande vägskäl där de måste välja om de ska fortsätta att vandra den allt mer spikraka vägen fram eller om det är dags att svänga av och utforska nya landskap. Kanske borde de överväga att börja bolla idéer med några andra än sina långväga mentorer Pop-Lars från Broder Daniel och Kalle Gustafsson från The Soundtrack Of Our Lives för att komma vidare.
Trots att hotet om att gå vilse kommer att vila över dem, så tycker jag ändå någonstans att det börjar bli hög tid att lämna tonårsproblemen och alla brustna fyllehjärtan bakom sig och ta kurvan, för det tror jag att de klarar av.

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …