Kashmir – Zitilites

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Sony, betyg: -]

I och med att den danska rockscenen börjar bli mer och mer trendig får vi stifta bekantskap med många band som tidigare varit okända för oss.

Ett av de banden är denna grupp vars tecknade video till singeln “Surfing the warm industry” snurrat flitigt på MTV den senaste tiden.

Bildadandet skedde i Köpenhamn i början på 90-talet och efter några års spelande på diverse klubbar fick man det efterlängtade skivkontraktet och kunde 1994 släppa debuten “Travelogue”, därefter följde “Cruzential” 1996 och “The good life” 1999, men därefter har det dröjt fram tills nu innan de släppt nytt material.

Den ljudbild bandet målar upp för oss är rätt tillbakalutad och tråkig rockmusik som jag bara finner sövande. Men så blixtrar det till och Hårdrocken från 70-talet som var den främsta influensen när de bildades poppar upp. Ett exempel är den Led Zeppelin doftande “Small poem of old friend”. Men som sagt var, merparten av soundet är soft rockmusik som inte lämnar några bestående minnen hos mig och plattan är glömd i samma sekund den är slut.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …