Saturday , July 13 2024

A.R.E. Weapons – A.R.E. Weapons

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Rough Trade/Sanctuary, betyg: -]

New York-baserade A.R.E. Weapons säger sig spela aggressiv och punkig electroclash i samma anda som Suicide, Gary Numan och Cabaret Voltaire. De blandar elektroniska rytmer som de smårappar lite till om hur hårt och farligt det är att bo i NYC. Detta är inte på något sätt otäckt eller spännande, bara skrämmande dåligt.
Produktionen är under all kritik, kvalitén på samplingarna likaså (trumpeterna och stråkarna låter som de är hämtade från ett dåligt japanskt tv-spel från början av 90-talet). De stundom använda gitarrerna är tama, sången klen och inte på något sätt lika respektingivande eller cool som bandets image och texter utger dem att vara. De töntiga nödrimstexterna i sig är inte ens värda att nämna.
Om man är ute efter punkig electroclash bör man prioritera Peaches, The Faint eller varför inte återigen aktuella Suicide långt framför A.R.E. Weapons. Väldigt långt framför.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …