Murder Squad – Ravenous Murderous

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Threeman Recordings/Playground Music, betyg: -]

Redan innan denna skiva som är det första släppet på Entombeds egna label Threeman Recordings kom ut pratades det mycket om den. Vilket inte är så förvånande med tanke på att gruppen utgörs av medlemmar från just den gruppen och Dismember.

Överlag har plattan även fått väldigt bra kritik, som jag inte kan instämma i då den inte ger mig den där känslan av brutalt råmangel som jag fick när jag lyssnade på Merciless platta.

Merparten av låtarna börjar visserligen bra, men på vägen mot det totala råmanglet kör de fast och musiken som skulle till att bli snabb tempofylld Metal blir istället tradig sådan. Vilket åtminstone för mig känns irriterande, då jag är inställd på att vrida upp volymen och bli överkörd.

Och varför de i låten “Disturbing The Freaks” som efter ett intro inspirerat av tidiga Iron Maiden drar upp tempot, men sen helt plötsligt bestämmer sig för att göra en tvärvändning och lägger in ett stycke med bara en halvakustisk gitarr och inget annat fattar jag inte. För det sänker hela låten.

Så även om det finns några bra spår som t.ex. “Spunk Slut” vilken med sitt tunga långsamma tempo blivit en favorit hos mig, går det inte att komma ifrån att skivan i sin helhet med tanke på medlemmarna känns som en stor besvikelse.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …